Zwangerfit® begeleiding

Zwangerfit® begeleiding

De cursus Zwangerfit® is ontwikkeld door de Nederlandse vereniging voor Fysiotherapie bij bekkenproblematiek en pré-en postpartumzorg (NVFB). De nieuwste inzichten uit de bekkenfysiotherapie in combinatie met training blijken wetenschappelijk een belangrijk voordeel te zijn rond de zwangerschap. Gerichte stabilisatie en coördinatietraining kunnen zwangerschap gerelateerde lage rugpijn en bekkenpijn verbeteren en zelfs voorkomen. Het kan een positief effect hebben op het verloop van de bevalling en het herstel.

 

Zowel de zwangere als pas bevallen vrouw kan deelnemen aan de cursus; vanaf de 16de week tot 9 maanden na de bevalling is deelname mogelijk. U kunt zelf keuze maken in hoelang u bij ons wilt trainen. Per maand is verlenging mogelijk. De cursus wordt gegeven door een zwangerfitdocente. De lessen duren een uur en de theorie wordt apart gegeven. Kijk voor meer informatie op www.zwangerfitoldenzaal.nl. Via de website kunt u zich aanmelden waarna u een intakeformulier krijgt toegestuurd. Deze wordt voorafgaand aan de eerste les met u besproken. Hierdoor worden uw persoonlijke doelen en uw verwachtingen van de cursus duidelijk.

 

Voorlichting en training, geven zelfvertrouwen voor een goede afloop van de bevalling. Door een verantwoorde conditieopbouw, zult u na de bevalling snel herstellen.