Echografie

Echografie

Wat is Echografie

Echografie is in eerste instantie bedoeld om het diagnostisch proces te verbeteren en jouw vermoedens omtrent een lichamelijke klacht te bevestigen of ontkennen. Zo zijn veel van de pathologieën uit de dagelijkse fysiotherapiepraktijk zichtbaar te maken met echografie. En verandert een echo regelmatig het behandelplan doordat zaken aan het licht komen die anders onopgemerkt blijven.


Ook wordt echografie ingezet door de bekkenspecialist!

Het gebruik van echografie binnen de bekkenfysiotherapie biedt nieuwe mogelijkheden. Met echobeelden kan het ‘inwendig functioneren’ van de bekkenbodem in relatie tot de organen zichtbaar worden gemaakt. Het is daarmee een aanvulling op de reeds bestaande diagnostiek (palpatie, EMG, drukmeting). Tevens kunnen de spieren die samenwerken met de bekkenbodem beoordeeld worden in hun functie. Ook het beoordelen van de blaaslediging kan met de functionele echografie bekeken worden.

 

Echografie wordt binnen de bekken fysiotherapie diagnostisch en therapeutisch toegepast als feedback voor de patiënt en bekkenfysiotherapeut.