Hartrevalidatie (thoraxcentrum-MST)

Hartrevalidatie (thoraxcentrum-MST)

In onze praktijk wordt de hart revalidatie aangeboden vanuit het Thoraxcentrum MST te Enschede. Wij zijn één van de Twentse praktijken die deze revalidatie vanuit dit centrum aanbieden. Het traject verloopt via het Hartrevalidatieteam van het Thoraxcentrum.

 

Het hartrevalidatieprogramma is voor patiënten die een openhartoperatie, een hartinfarct of een dotterbehandeling hebben gehad. Tevens is er een programma voor mensen met hartfalen. Het programma start ongeveer 4 weken na het infarct of de dotterprocedure en 6 weken na een openhartoperatie. De cardioloog is de verwijzende specialist. Om te mogen beginnen met dit programma heeft er eerst een intake plaatsgevonden met de verpleegkundig coördinator hartrevalidatie. Ook dient u een fietstest te hebben gehad.

 

Vanuit onze praktijk zijn er meerdere collega’s die de scholing hartrevalidatie fysiotherapie hebben gevolgd. Zij geven dit programma samen met een gespecialiseerde collega van het Thoraxcentrum in de Fysiopraktijk Berghuizen in Oldenzaal. De hartrevalidatie wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Na het volgen van dit traject bestaat de mogelijkheid om onder begeleiding in onze praktijk verder te werken aan uw conditie. Dit kan eventueel op uw aanvullende verzekering en/of een 10 rittenkaart (€ 100,-).