(Sport)massage

(Sport)massage

Wat is sportmassage
Sportmassage helpt bij stijve/vermoeide spieren, bij slechte doorbloeding, kramp, vochtvorming en verhoogde spierspanning. Sportmassage zorgt ervoor dat deze reacties van je lichaam verminderen of zelfs in zijn geheel weggaan, waardoor je weer het maximale uit je activiteiten kunt halen.

 

De voordelen van een sportmassage op een rij:
✔ Verbetert de bloedcirculatie;
✔ Verbetert de afvoer van afvalstoffen & vocht;
✔ Verbetert de toevoer van zuurstof & voedingstoffen;
✔ Herstelt en voorkomt blessures & overbelasting;
✔ Geeft verlichting & ontspanning van de spieren in je lichaam;
✔ Helpt je spieren te activeren indien je weer wilt beginnen met sporten;
✔ Je voelt je veel energieker en fitter;
✔ Geeft ontspanning en mentale rust;
✔ Helpt met concentreren en zorgt voor een heldere geest;
✔ Helpt met het beter in slaap komen en in slaap blijven.

 

Voor wie is sportmassage
Sportmassage is voor iedereen! We zijn tenslotte allemaal bewegers en leveren dagelijks fysieke arbeid wat ons lichaam kan overbelasten. Een sportmassage kan in deze gevallen zeer nuttig zijn.

  • Ook werk- of stressgerelateerde klachten kunnen door massage worden verminderd of zelfs worden weggenomen.
  • Voor aanvang van (sport)activiteiten wordt sportmassage regelmatig toegepast voor een verbeterde doorbloeding van de spieren om het lichaam voor te bereiden.
  • Na (sport)activiteiten zorgt sportmassage voor het bespoedigen van het herstel door de afvoer van afvalstoffen. De kans op blessures wordt hierdoor kleiner en activiteiten kunnen sneller weer worden hervat.

Waarom sportmassage
Het lichaam functioneert als een eenheid waarin verschillende krachten, zowel lichamelijk als geestelijk, op elkaar inwerken. Stress, een verkeerde werkhouding of overbelasting kunnen het evenwicht verstoren. Hierdoor ontstaan er verschillende klachten: klachten aan je spieren, pezen, gewrichten en/of je bindweesel. Heb jij last van vermoeide, stijve spieren of een pijnlijk gevoel in je lijf? Met sportmassage wordt je lichaam weer soepel en gezond!

Onze (Sport)massage specialisten